DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

Eko JUŠNI REZANCI, DiŠ, 250 g (EkJRz250gDis)

Eko JUŠNI REZANCI, DiŠ, 250 g
 

Jajčni jušni rezanci, ki lepo dopolnijo okus domače goveje juhe in z veseljem počakajo na zamudnike, ne da bi pri tem spremenili svojo formo ali okus.

Edinstven okus naših testenin zagotavljajo sestavine, ki so ekološkega, lokalnega, slovenskega izvora. Različne vrste mok so sproti mlete iz ekološkega zrnja žit, ki je pridelano na slovenski zemlji, obdelano z minimalnimi posegi, požeto ob primerni zrelosti ter skladiščeno po načinu starodavnih kašč. Žito v vsej svoji rastni dobi in ob skladiščenju ni prepojeno s pesticidi, kar pomeni, da ohranja prvotni, značilni okus posamezne sorte žita, predvsem pa vso hranilno moč zrn žita.

Domača ekološka jajca proste reje pa še dodatno obogatijo okus testenin ter jim dvignejo energijsko vrednost.

Gladka in mehka struktura testenin sta posledica tako izbire kvalitetnih surovin kot tudi postopka izdelave in počasnega naravnega sušenja.

Dodano vrednost naših testenin tako predstavljajo sveže lokalne surovine, dodane začimbe, počasno naravno sušenje, predvsem pa sprotna izdelava, ki zagotavlja, da so sušene testenine karseda "sveže". Pri pretežno ročni izdelavi, pa se v testenine vnese tudi najina energija, ki testeninam doda še energetsko moč.

Odlična lastnost testenin je, da se ne razkuhajo, ne razpadejo in ne sprimejo.

Več »
 

Cena: 3,99 €/250 g

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Pšenica je poleg koruze in riža eno najpomembnejših žit na svetu in spada v družino sladik. Pred drugima dvema ima odločilno prednost v tem, da je pšenica zelo primerna za peko ne samo kruha, temveč tudi drugega pekovskega peciva.

Pšenica je nastala s križanjem več vrst žit in divje trave. Prvi znani gojeni vrsti glede na literaturne vire sta bili enozrnica in dvozrnica na področju »rodovitnega polmeseca« pred več kot 10.000 leti pr.n.št. Dolga tisočletja je pridelava navadne pšenice zaostajala za pridelavo enozrnice, dvozrnice in ječmena. Uveljavila se je šele po 11. stoletju, zaradi svoje donosnosti in priljubljenosti belega kruha. Pšenica je danes najpogosteje sejana vrsta žita in zavzema največji delež zasejanih površin.

Pšenica, kakršno poznamo danes, je gensko razmeroma oddaljena od tiste pšenice, ki je omenjena v zgodovinskih virih. Pridelava navadne pšenice je razširjena po vsem svetu, kjer je le-to zaradi podnebja in rodovitnosti tal mogoče. Če spremljamo obdobje zrelosti od Avstralije do Bližnjega vzhoda, Evrope do Amerike, potem vidimo, da zaradi različnih letnih časov vedno nekje na svetu žanjejo pšenico.

Posamezno pšenično zrno vsebuje 10-15 % beljakovin, do 2% maščob, 8-15% vode ter kar 68-74% ogljikovih hidratov. Glavno beljakovino v pšeničnem zrnu predstavlja gluten, ki spada med pogoste alergene. Od vitaminov pšenica vsebuje: provitamin A, vitamin B1, B2, B5, B6, B9, vitamin D in E, med minerali pa so po vsebnosti pomembnejši kalij, kalcij in železo.

Uporaba pšenice za zdravljenje ni tako pomembna, ima pa lahko pozitivne učinke ob prehranjevanju s polnozrnatimi izdelki iz pšenice. Balastne snovi, ki jih najpogosteje uporabimo z imenom otrobi, pospešujejo prebavo ter pripomorejo k mehkejši konsistenci blata. Zrnje se lahko uporabi za namen čiščenja kože, za kopeli in mehčanje suhe, hrapave kože. Splošno ni dobro znano, da posredno sestavine pšenice pogosto najdemo med pomožnimi snovmi v tabletah, kjer se uporablja škrob kot pomožna snov in polnilo. Olje pšeničnih kalčkov je dober naravni vir vitamina E. Lahko ga uživamo, koristno pa je tudi nanašanje direktno na kožo, predvsem pri težavah s suho kožo ali za preprečevanje nastanka strij med nosečnostjo.

Priporočamo sprotni nakup eko jajčnih pšeničnih testenin, ker je ob tem časovni interval med mletjem moke in zaužitjem čimkrajši. Testenine hranimo na hladnem in temnem prostoru.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Novice

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.