DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

INDIJSKI OREŠČKI, 300 g

NOVO
INDIJSKI OREŠČKI, 300 g

Indijske oreščke sestavlja od polovice pa do dve tretjini maščob, slaba četrtina beljakovin in relativno malo naravno prisotnih sladkorjev. Poudariti velja da so bogati z magnezijem. 

Več »

Sorta: Indijski oreščki

Indijski orešček je seme Akažujevega drevesa. Raste kot ledvičasto oblikovan prirastek na koncu sočnega, jabolku podobnega sadja. Indijski oreščki uspevajo v toplem tropskem podnebju, izvirajo iz Brazilije. Kot vsa semena so tudi indijski oreščki izredno bogati z hranilnimi snovmi. 

 

Cena: 4,90 €

Stanje zaloge: na voljo

  1. Nakup trenutno ni mogoč.
 
 
 

Oreščki so polni maščobe, da bi preprečili oksidacijo jih shranjujemo v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni saj je steklo eden boljših materialov, ki ohranja aromo in kakovost izdelka. Shranjujemo v temnem, suhem in hladnem prostoru.

Indijski oreščki so zaradi visoke vsebnosti proteinov in kremaste teksture izredno popularni v vegetarijanski kuhinji. Z namakanjem čez noč, miksanjem in mešanjem z začimbami lahko ustavarimo raznorazne namaze. Indijski oreščki so super osnova za vegetarijanske variacije mlečnih izdelkov kot so smetana, skuta ali sir.

Recept za veganski sir najdete v kategorijo "Recept".

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Veganski sir iz indijskih oreščkov:

100 g indijskih oreščkov
400 ml vode
2,5 jedilni žlički tapiokine moke
2 žlički jedilnega kvasa
¾ male žličke soli
1 žlička limoninega soka
poljubne začimbe (poper, bazilika)
V blender damo vse sestavine in zmiksamo, da dobimo gladko tekočo zmes, ki jo nato pokuhamo v ponvi.. Zaradi tapiokine moke se bo sirček začel zgoščevati, kuhljamo dokler ne dosežemo goste konsistence. Tako pripravljen sir lahko položite čez pico pred pečenjem. V pečici se bo naredila skorjica, ob ugrizu pa bo elastičen kot pravi sir.

 

 

Priporočamo vam tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.