DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

FIŽOL ČEŠNJEVEC, v zrnu, 1 kg

najboljši izbor
FIŽOL ČEŠNJEVEC, v zrnu, 1 kg
kmetija Kandrič

Pridelovalec: kmetija Kandrič

Fižol je izjemno vsestranski pridelek, polnega in raznovrstnega okusa. Uživanje fižola bogati telo z magnezijem, fosforjem, kalijem, kalcijem in železom. Fižolove saponine povezujejo z večimi koristnimi in zaščitnimi vplivi na zdravje s proti glivičnim in proti bakterijskim delovanjem, zniževanjem holesterola ter zaviranjem rasti rakavih celic. Pomemben je tudi za sladkorne bolnike, saj glukokinin v fižolu zmanjšuje količino sladkorja v krvi in seču za 30 – 40 %.

Suho fižolovo zrnje ima visoko vsebnost kalorij, ki jo v večini predstavljajo ogljikovi hidrati. Kar 6-11% teže kuhanega fižola predstavljajo beljakovine. Posušen fižol se uporablja tudi za čaj. Čaj iz posušenega fižola pospešuje izločanje urina in pomaga pri težavah z ledvicami in mehurjem. Deluje proti kamnom, pomaga pri revmatičnih obolenjih, protinu in išiasu. Čaj veže sečno kislino in raztaplja nakopičeno. Iz fižolovih luščin in borovničevih listov pripravimo čaj za sladkorne bolnike, saj znižuje sladkor v krvi. Zunanje se čaj uporablja za nego obraza proti aknam in drugim kožnim boleznim. Uporaba fižolove moke pomaga pri težavah z nečisto kožo, ekcemi, lišaji, oteklinami, srbenjem kože in nosečniškimi pegami.

Fižol se uporablja v enolončnicah, za pripravo juh, omak, solat, kot prilogo in za samostojne fižolove jedi.

Fižol češnjevec je slovenska avtohtona sorta, katerih imamo v Sloveniji prek tisoč. Je zelo rodna, primerna za pridelavo zrnja.

Več »

Sorta: češnjevec

 

Cena: 4,99 €/kg

Stanje zaloge: na voljo (dobava: takoj)

 
 
 

Poznamo ogromno vrst fižola, vsem nam pa je skupno to, da ga imamo radi skoraj vsi. Pripravimo ga lahko na ogromno načinov: kuhanega, v narastku, pečen, kot prebranec, kot priloga, v juhi, v solati kot v zrnju ali stročji. Fižol je bogat z ogljikovimi hidrati, fosforjem, magnezijem, kalcijem, železom in kalijem. Vsebuje vitamine B, C in D. Ima visoko energijsko vrednost.

Fižol v zrnju počaka brez težav več mesecev, zato posebnih omejitev za nakup ni. Pomembno je samo, da se ga hrani v suhem prostoru. Lahko se ga hrani tudi v zmrzovalniku.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Sorodni produkti

 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi

Priporočamo vam tudi

 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.