DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

PROSENA MOKA, Mlinarstvo Kolenko, 1 kg (ProsMok1kgKoL)

DOMAČE
PROSENA MOKA, Mlinarstvo Kolenko, 1 kg

Mlinarstvo Kolenko navdušuje že od leta 1938.
Leta 2006 so prvi v Sloveniji začeli z predelavo ekoloških žit.
Bio domača žita meljejo na stari leseni ekološki mlin z mletjem na kamen in valji.
Izdelki so iz 100% deleža žit in so zato popolnoma naravni, brez konzervansov, encimov in askorbinske kisline.

Vsi izdelki so na zalogi pri dobavitelju. Naročilo za mlevske izdelke oddajte do torka, dostava v petek.

Več »

Sorta: proso

 

Cena: 3,99 €/kg

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Proseno moko pridobivamo z mletjem prosa, pražita, katerega začetki poznavanja segajo v čase Keltov. Proso spada med najstarejša žita. Je lahko prebavljiv in okusen. Slovani so ga častili kot simbol rodnosti. Skozi čas se je ohranilo priporočilo o vsaj enkrat tedenskem uživanju obroka iz prosa, saj odvaja vodo, razstruplja telo in preprečuje razvoj bakterij.

Vsebuje fosfor, magnezij, kalij, železo in topno silicejvo kislino, zaradi katere proso velja za učinkovito pomoč pri rasti zdravih nohtov in las. Silicij poskrbi tudi za sijočo in zdravo kožo. Je vir vitamina B in edino žito, ki alkalno deluje na želodec, zato je primerno tudi za ljudi z občutljivim želodcem.

Proso ne vsebuje glutena in je edino žito, ki v želodcu povzroča alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce.

Moko lahko uporabimo pri peki kruha - mešamo jo s kakšno drugo moko - in drugih izdelkov.

Priporočamo sprotni nakup moke, ker je ob tem časovni interval med mletjem moke in zaužitjem čimkrajši. Moko moramo vedno hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru in v za zrak neprepustni posodi. Če moka dolgo stoji, se spreminjajo količine vlage in maščob, ki jih vsebuje. Čez čas postane žarka. Najdlje lahko hranimo belo moko, zdrob, beli riž in škrobnate moke. Če bomo imeli belo moko na hladnem, bo užitna najmanj eno leto. Polnozrnato moko različnih stopenj mletja, ki vsebuje tudi kalčke z olji, naj bi uporabili v dveh mesecih, čeprav je užitna tudi pozneje.

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred marčesom, molji in sicer neškodljivi mokarji jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Priporočamo vam tudi

 
PrviPrejšnji12ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.