DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

bio KORUZNA MOKA, trdinka, Kmetija Paldauf, 1 kg (KorMokTrd1kgPldf)

-50%
bio KORUZNA MOKA, trdinka, Kmetija Paldauf, 1 kg
 
kmetija Paldauf

Pridelovalec: kmetija Paldauf

Leta 2020 so prejeli certifikat BIO in naziv Ekološka kmetija Paldauf.
Glavna značilnost mok in mlevskih izdelkov Palfaut ja mletje žit z mlinom na kamen, z že tisočletja poznano tehniko. Moka je polna zdravju koristnih snovi, malenkost grobje mleta, z vrhunskimi pekovskimi sposobnostimi.

Vsi izdelki so na zalogi pri dobavitelju. Naročilo za mlevske izdelke oddajte do torka, dostava v petek.

Več »

Sorta: koruza

 

Cena: 4,00 € 2,00 €/kg

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Koruza je ena od tistih živil, ki so v naše kraje prišla šele ob koncu srednjega veka – skupaj s krompirjem, fižolom in arašidi. Kar nekaj časa pa je potem še trajalo, da se je njena uporaba razširila. Danes je pomemben del tradicionalne slovenske hrane.

Vsebuje kakovostne beljakovine, ki so po sestavi podobne tistim v mesu ali mleku in ogljikove hidrate. Je dober vir magnezija, cinka, fosforja, vitamina B, E in prehranskih vlaknin, ki ugodno delujejo na črevesje in podpirajo zdravo prebavo.

Koruzna moka ne vsebuje glutena in ima nizek glikemični indeks.

Koruzna moka ne vsebuje lepkovih beljakovin in je znatno ostra. Zato je primerna za redkotekoča testa in kruhke, ki jih pripravljamo brez kvasa. Najboljša je med kamni mleta, polnovredna koruzna moka v Kateri so ohranjene vse sestavine koruznih zrn. Pri peki kruha je priporočlijvo, da jo kombiniramo z pšenično belo ali katerokoli krušno moko, ki vsebuje gluten, saj je v nasprotnem primeru kruh lahko drobljiv. Za pripravo koruznega kruha ji lahko dodamo namesto kvasa jedilno sodo ali pecilni prašek. Pred pripravo koruznega kruha je priporočeno koruzno moko popariti.

Je odlična osnovna sestavina za pripravo koruznih žgancev, poletne ali mlincev.
Zaradi sladkega okusa jo lahko uporabimo pri sadnih narastkih.
Odlična je za tortilije in mlince.

 

Priporočamo sprotni nakup moke, ker je ob tem časovni interval med mletjem moke in zaužitjem čimkrajši. Moko moramo vedno hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru in v za zrak neprepustni posodi. Če moka dolgo stoji, se spreminjajo količine vlage in maščob, ki jih vsebuje. Čez čas postane žarka. Najdlje lahko hranimo belo moko, zdrob, beli riž in škrobnate moke. Če bomo imeli belo moko na hladnem, bo užitna najmanj eno leto. Polnozrnato moko različnih stopenj mletja, ki vsebuje tudi kalčke z olji, naj bi uporabili v dveh mesecih, čeprav je užitna tudi pozneje.

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred marčesom, molji in sicer neškodljivi mokarji jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Sorodni produkti

 

Priporočamo vam tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.