DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

bio AJDOVA MOKA, Kmetija Paldauf, 1 kg (AjdMok1kgPldf)

bio AJDOVA MOKA, Kmetija Paldauf, 1 kg
kmetija Paldauf

Pridelovalec: kmetija Paldauf

Leta 2020 so prejeli certifikat BIO in naziv Ekološka kmetija Paldauf.
Glavna značilnost mok in mlevskih izdelkov Palfaut ja mletje žit z mlinom na kamen z že tisočletja poznano tehniko. Moka je polna zdravju koristnih snovi, malenkost grobje mleta, z vrhunskimi pekovskimi sposobnostimi.

Vsi izdelki so na zalogi pri dobavitelju. Naročilo za mlevske izdelke oddajte do torka, dostava v petek.

Več »

Sorta: ajda

 

Cena: 4,90 €/kg

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Temno ajdovo moko polnega, močnega, značilnega okusa pridobivajo iz semen ajde, ki je sorodnica rabarbari.
Ajda je rastlina, ki velja za eno nabolj hranilnio bogatih. Z luščenjem njenih semen dobimo ajdovo kašo, z mletjem pa moko. Vsebuje ogromno beljakovin, katerih prebavljivost dosega do 90% kar je kar 40% več od navadnih žit, poleg tega pa so uravnotežene in imajo visoko prehransko vrednost. Med njimi najdemo tudi veliko esencialnih aminokislin. Zato ajda spada med enega najbojših rastlinskih virov beljakovin.

Ajda je bogata z magnezijem, ki sprošča žile in izboljšuje pretok krvi s čimer zmanjšuje možnost za nastanek srčno žilnih bolezni. Vsebuje tudi vitamin B in minerale kot so cink, fosfor in baker. Prisotnost flavonoidov pa skrbi za nižanje ravni holesterola in visokega krvnega tlaka.

Ker ne vsebuje glutena je primerna tudi za bolnike s celiakijo.

Iz nje lahko pripravimo kruh, žgance, štruklje, rezance, palačnike in jo uporabimo za pripravo mnogih drugih sladic.

Priporočamo sprotni nakup moke, ker je ob tem časovni interval med mletjem moke in zaužitjem čimkrajši. Moko moramo vedno hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru in v za zrak neprepustni posodi. Če moka dolgo stoji, se spreminjajo količine vlage in maščob, ki jih vsebuje. Čez čas postane žarka. Najdlje lahko hranimo belo moko, zdrob, beli riž in škrobnate moke. Če bomo imeli belo moko na hladnem, bo užitna najmanj eno leto. Polnozrnato moko različnih stopenj mletja, ki vsebuje tudi kalčke z olji, naj bi uporabili v dveh mesecih, čeprav je užitna tudi pozneje.

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred marčesom, molji in sicer neškodljivi mokarji jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Sorodni produkti

 

Priporočamo vam tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.