DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

BUKOV OSTRIGAR, 250g (BukovOstr250g)

BUKOV OSTRIGAR, 250g
 

Ostrigarji so precej pogosti in rastejo po gozdovih v velikih količinah na drevesnih deblih ali štorih, lahko pa jih tudi gojimo. Mi dobavljamo dnevno sveže gojene ostrigarje, ki imajo izredno bogat okus in sočno meso. Večinoma jih pečemo v ponvi, voku, na žaru ali dušimo. Nerazrezane klobuke lahko tudi ocvremo. Uporabimo jih lahko povsod kjer bi uporabili dobro poznane jurčke. Bukov ostrigar celo po dolgem kuhanju ohrani svojo čvrsto konsistenco. Te gobe vsebujejo malo maščob in so po procentih suhe teže bogati z proteini in vlakninami.

Več »
 

Cena: 2,59 €/250g

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Po vsem svetu užitne gobe zelo cenijo. Na svetu je predvidoma kakih 40.000 vrst gob. Vse sodijo v družino gliv, kamor štejemo tudi plesni in kvasovke. Čemur mi pravimo goba, je večinoma zunanji, vidni del glive. Bukovi ostrigarji, te užitne gobe, so dobile ime zaradi izgleda podobnemu bledim lupinam ostrig. So izredno bogati z vitamonom B.

Pri samem čiščenju ne boste imeli veliko dela. Najprej odstranimo grobo umazanijo in obrežemo bete. Končno gobo očistimo z mehko krtačo ali vlažno krpo. Ker hitro vpijejo vlago jih ne smemo namakati v vodi; kukmaki (šampinjoni) največ 30-60 sekund, gobe s širokimi lističi ali razpokanimi klobuki (ostrigarji) smejo ležati v vodi tudi 5 minut.

Gobe praviloma ne smemo jesti surove, ker vsebujejo snovi, ki lahko povzročijo resne zastrupitve, a jih uničimo s toploto. Večina gob, tudi gojeni kukmaki in ostrigarji, spusti pri kuhanju tekočino, po želji jo lahko tudi odlijete ali pustite da med obdelavo izpari.

Ostrigarji so najbolj priljubljeni dušeni ali spečeni v voku. Lahko jih tudi ocvremo. Pri peki v pečici pazimo da jih pečemo do 180°C.

RECEPT se skriva v zavihku desno.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Za vas smo izbrali recept: BUKOV OSTRIGAR V POROVI OMAKI, prileže se zraven EKO širokih rezancov Dobrote izpod Špilka.

POTREBUJETE:

250 g gob Bukovega ostrigarja
1 manjši por
2 stroka česna
majhen šopek peteršilja
olivno olje
ščepec popra
nariban parmezan
po želji lahko dodate do 50ml temne sojine omake
po želji lahko dodate piščančje meso ali njegov vegetarjanski nadomestek (tofu ali seitan)
če ste ljubitelji kremnih omak dodajte tudi smetano za kuhanje

POSTOPEK:

Bukovega ostrigarja očistimo in narežemo na poljubno velike kose.
Por, česen in peteršilj na drobno nasesekljamo.
V ponvi ali voku segrejemo olje, vanj stresemo česen, pražimo kako minutko, toliko da zadiši.
Dodamo por in ga pražimo toliko časa, da se začne karamelizirat. Ko dobimo zmehčan in sladkast por dodamo koščke Buokovega ostrigarja. Med mešanjem pražimo par minut, da se zmehčajo in nekoliko opečejo.
Če boste dodali sojino omako je zdaj pravi trenutek, nekajkrat premešamo in pražimo le še toliko časa, da se tekočina ukuha.
Primešamo sesekljan peteršilj in sveže mlet poper. Če želite kremno različico dodajte na koncu smetano za kuhanje.
Vok odstavimo in vanj vmešamo kuhane široke rezance. Serviramo z posutim parmezanom.
Ponudimo omamno dišeč krožnik testenin vašim najdražjim.

 

 

Sorodni produkti

 

Priporočamo vam tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.