DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

RECEPT MAME CVETKE ZA DOMAČO MARELIČNO MARMELADO

RECEPT MAME CVETKE ZA DOMAČO MARELIČNO MARMELADO

05.07.2019

RECEPT MAME CVETKE ZA SLASTNO DOMAČO MARELIČNO MARMELADO

SESTAVINE:

- 1 kg marelic

- 300-500 g sladkorja (bel ali rjavi)

- želirno sredstvo 25 g (eden paket)

- cimet mleti (po želji) 

POSTOPEK

1). Marelice najprej operemo in razkoščičimo. Nato jih damo v vrelo vodo za 2 minuti in olupimo. Olupljene marelice narežemo na kose, jih stresemo v posodo in segrejemo do mehkega ter spasiramo. Marelice med kuhanjem ves čas mešamo.

2). Spasirano maso stehtamo, da vemo koliko sladkorja in želirnega sredstva bomo odmerili.  

3). Marelice damo ponovno v posodo za kuhanje in dodamo potrebno količino želirnega sredstva, ki ga pripravimo po navodilih, ki so na vrečki. Počasi segrevamo in postopoma dodajamo sladkor ter ves čas mešamo. Količino sladkorja prilagodimo glede na željeno sladkost marmelade.

4). Medtem ko se marmelada kuha, operemo in osušimo kozarce in pokrove ter jih damo v ogreto pečico na 110 stopinj.

5).  Nastale pene med kuhanjem poberemo ven iz posode.  Zdaj lahko kozarce in pokrove poberemo ven iz pečice in si jih pripravimo za polnitev z marelično marmelado. Proti koncu kuhanja lahko dodamo po okusu cimet in klinčke. Pustimo vreti nekaj minut in vmes mešamo. 

6). Gostoto marmelade preverimo tako, da eno žlice marmelade vlijemo na keramični krožnik, počakamo nekaj minut in nagnemo krožnik. Če je marmelada dovolj gosta, ne sme steči s krožnika.

7). Marmelado odstavimo s štedilnika in napolnimo vroče kozarce z marmelado skoraj do roba. Nato zapremo in postavimo na glavo ter pokrijemo z volneno odejo in pustimo, da se počasi ohlajajo.

Želimo vam, da skuhate odlično marmelado, čim bolj pestro uporabo in prijetno sladkanje. Pa dober tek.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.